Smart av mat. Fakta om maten och hjärnan av Per Ove Lind

50 kr

Inbunden. Prisma. 2008. 152 sidor. Bok och skyddsomslag i gott skick, svagt märke efter borttagen namnetikett på försättsbladet. ISBN 9789151849706. Vikt: 328 g.

Baksidestext: Kan man verkligen bli smart av mat? Enligt läkaren och författaren Per Ove Lind är svaret ja. Redan samma förmiddag kan man öka sin prestationsförmåga genom att äta rätt frukost. Men även på lång sikt kan det du äter och dricker göra dig smartare. Utifrån den allra senaste forskningen avslöjar Per Ove Lind hur bland annat omega-3, e-vitamin, c-vitamin och medelhavskost kan förbättra hjärnans funktioner, och att kaffe och alkohol i rätt mängd ökar tankeförmågan. Rätt mat och dryck kan dessutom förebygga Alzheimers sjukdom och vara effektiv vid behandling av ADHD. På ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar Per Ove Lind hur hjärnan fungerar, var den får sin näring ifrån och varför vissa ämnen är livsnödvändiga för att hjärnan ska fortsätta att fungera. Smart av mat bjuder också på enkla och goda recept som gör dig smartare.