Den hemlige kocken. Det okända fusket med maten på din tallrik av Mats-Eric Nilsson

45 kr

Pocket. Ordfront. 2010. 278 sidor. Gott skick. ISBN 9789170373893. Vikt: 156 g.

Baksidestext: Nej, detta är inte en ny kokbok. Sådana finns det redan tillräckligt många av. Här granskas i stället själva livsmedlen: Vad händer med dem innan de kommer in i våra kök? Vad är det för produkter vi sätter i oss år ut och år in? "Hemlagat", "hälsosamt" och "smalt" lovar reklamen, men på tallriken hamnar mängder av tillsatser och substitut. Myndigheterna nöjer sig med att matvarorna inte är direkt hälsovådliga. Och handeln fortsätter obekymrat att prångla ut bröd som inte är bröd, glass som inte är glass, cider som inte är cider... Boken innehåller även en praktisk inköpsguide till 64 livsmedel, en säsongsguide till 66 färska grönsaker, frukt och bär, en Sverigeguide till 100 genuina matproducenter över hela landet, en E-nummerguide till 316 tillåtna livsmedelstillsatser.