Maten som botar: Minska risken för sjukdomar och håll dig frisk av Per Ove Lind
0 kr
50 kr
Danskt band. Norstedts. 2015. 190 sidor. Fotoillustrerad. Gott skick. ISBN 9789113063973. Vikt: 397 g.
Baksidestext: Håll dig frisk med rätt mat! Med rätt kost kan du ge din kropp de bästa förutsättningarna för ett långt och hälsosamt liv. Genom att utnyttja matens läkande krafter kan du förebygga många av våra allvarliga folksjukdomar, som högt blodtryck, cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Maten som botar berättar vad som har en särskilt hälsobringande kraft, och varför det är så. Havre, råg, soja, vitlök, tomat, spenat, lax och baljväxter är alla sådana födoämnen men det finns förstås fler. Broccoli bör du till exempel äta flera gånger i veckan eftersom det är bra för immunförsvaret, hjärt-kärlsystemet och ögonen. Äter du valnötter och andra nötter varje dag minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, och Omega-3 som finns i fet fisk kan bland annat förhindra åldersdemens. Blåbär är i sin tur något av det nyttigaste som finns. Här varvas näringsfakta om olika livsmedel med recept och tabeller. Per Ove Lind är läkare och har skrivit många böcker om mat och hälsa.